17 de Kerstwandelingen Merksplas * ’t Zwart Goor * Zondereigen 2021-2021

Wegens de coronapandemie werden vorig jaar de kerstwandelingen geannuleerd en later vervangen door winterwandelingen. Hoe zou de 17de editie verlopen? In de zomer van 2021 was de besmettingscurve dalend wat perspectief bood voor de organisatie, de voorbereidingen werden aangevat, de folder werd gedrukt. En plots ging de corona barometer weer de hoogte in. Het organiseren van evenementen in de buitenlucht met maximum honderd personen werd toegelaten, mits opvolging van bepaalde maatregelen.
Afgelast: De officiële start met animatie door theatergroep ‘Straf Poeier’ alsmede de ‘Kerstlichtjestocht werden toch geannuleerd. De Vrienden van de kerststal beslisten om de kribbehutten bij de kerststallen niet te openen, hetzelfde voor het Koffiepotje op het Zwart Goor, de sfeer werd er een beetje uitgehaald.
Aan de Bosklappershut werd een verbruikszone afgebakend en uitgerust met stoelen en tafels, alles in openlucht. Eén in- uitgang en alle verplaatsingen met mondmasker en maximum zes personen aan een tafel. Het wintervuur moest voor een beetje sfeer zorgen.
En alles verliep vlot, de kerstwandelaars werden vriendelijk onthaald en de gestelde maatregelen werden zonder bemerkingen opgevolgd. We kregen dan ook talrijke keren ‘dankjewel’ voor het geheel van de wandelingen, de prachtige kerststallen, de markering, het afwisselende parcours en de service bij den Bosklapper.
En hoeveel kerstwandelaars zouden er komen opdagen. Buiten alle verwachtingen en in coronatijd noteerden we 13879 passages aan de Bosklappershut. Ook de gratis kinderzoektocht was in trek, 354 speurneuzen waren actief op de mooie omloop van domein ’t Zwart Goor, en ze kwamen weer van heinde en verre. Op het eindpunt mochten ze kiezen uit een versnapering of drankje, en dan maar hopen één van de 25 prijzen te bemachtigen.
Foto’s van de kerstwandelingen vind je terug onder ‘Foto/sfeerbeelden 2021’

Reacties van de kerstwandelaars!
Benieuwd naar uw bevindingen?
Stuur een reactie per mail op
www.toerismemerksplas@gmail.com

Anja Jansen uit Geldersen.
Gisteren de kerstwandeling gedaan. De stalletjes waren goed verzorgt en ook bij de eetstalletjes kwamen we niets te kort. Bedankt aan iedereen!!


Frans en Mary Jacobs uit Prinsenbeek.
Afgelopen week hebben we twee dagen heerlijk genoten van jullie prachtige kerstwandelingen. We hebben zowel de oranje als de groene lus met veel plezier gelopen. Wij willen gaarne informatie ontvangen indien er andere dergelijke organisaties worden georganiseerd.


Chris Mertens uit Merksplas
Bij deze een welgemeende proficiat voor de organisatie van de kerstwandelingen. De kleinkinderen genoten van de aangepaste wandeling met speurtocht. Fijn om ook aan het te denken.
Mijn beste wensen en een succesvol toeristisch jaar.  


Paul Cautreels uit Antwerpen
Hartelijk bedankt voor de informatie die ik per mail doorkreeg van jullie. We hebben weer genoten van het prachtige parcours en de mooie omgeving. Graag komen we volgend jaar terug.